English

Fermeri e kafshon gjarprin Kobra deri në ngordhjen e tij

Një fermer nga Nepali cili u kafshua nga një gjarpër në fushën e tij të orizit e ka vrarë gjarprin me të "njëjtën monedhë".

"Një hipnotizues gjarpri më tha se në qoftë se një gjarpër ju kafshon, kafshojeni atë derisa ai të ngordhi dhe juve nuk do t'ju gjejë agjë" tha Mohammed Salmodin për BBC.

Ai tani ka shkuar në spital ku është shte duke u trajtuar për kafshim të gjarprit.

"Kur e kuptova se një gjarpër më kishte kafshuar, shkova në shtëpi për të marrë një pishtar dhe pashë se ishte një gjarpër me syze. Kështu që unë e kafshova atë deri në vdekje," i tha Bikram Niraula në Biratnagar BBC.

Më pas ai shkoi në punë sikur të mos kishte ndodhur asgjë. Por ai tregon se me insistimin e fqinjëve dhe të familjes u detyrua të shkonte në spital për të marrë trajtimin e duhur.
Mjekët thonë se ai ishte një gjarpër që nuk të sjell vdekjen.

Incidenti ndodhi të martën në një fshat 200 km në jug-lindje të kryeqytetit Katmandu, Nepal.

Gjarpri mësohet të keqtë qënë një lloj kobre. Nepal ka shumëllojshmëri të gjerë të gjarpërinjtë shumë prej të cilëve janë të helmët - të tilla si COBRA.

Vlerësimet sugjerojnë se ka 20.000 raste të kafshimit nga gjarpri në Nepal në vit, shumica e tyre në rrafshin e jugut, duke shkaktuar vdekjen e rreth 1.000 personave, raporton agjencia e lajmeve AFP.

KOMENTE