English

Llak për mos-kalbjen e bananeve

Një spraj që ndalon prishjen e bananeve të kthehen në ngjyrë kafe është duke u zhvilluar nga shkencëtarët.

Pra le të themi do të përdoret si një pallto për bananet, që kur ato janë jeshile duke ngadalësuar pjekjen e tyre dhe qëndrimin e tyre deri në 2 javë.
Kjo do të ndihmojë mjaft dhe supermarketet të cilat mbajnë bananen jo më shumë se 2-3 ditë për t'i rritur jetëgjatësinë e tyre.

Dr Xihong Li, shpjegoi se llaku apo sprajti përbëhet nga chitosan, një substancë që rrjedh nga karkaleca dhe gaforre, "Ne kemi gjetur se duke bërë spërkatjen e bananeve jeshile me një airgel chitosan,ato qëndrojnë të feskëta deri në 12 ditë.

Llaku, i cili është duke u zhvilluar në Tianjin Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë në Kinë, është i tejdukshëm, pa shije dhe plotësisht i sigurtë.
Ai punon duke vrarë bakteret dhe ngadalësuar shkallën në të cilën fruti merr frymë.

Banania prodhon ethylen, arsyeja që i bën ato të kthehen në ngjyrë kafe kur qëndrojnë sidomos të mbyllura.

Ai do të jetë së shpejti në përdorim deri te konsumatorët në shtëpi.

KOMENTE