English

Atletët Paralimpikë dëmtojnë veten e tyre, për të arritur fitoren

Ju do të thyenit gishtin tuaj për të fituar një medalje Paralimpike? Do të uleshit në një objekt të mprehtë ose ngushtoni testikujt tuaj?

Është një mashtrim, por një shkencëtar ka studiuar përmes monitorimit atletët në Lojrat Paralimpike ka thënë se një e treta e konkurrentëve me dëmtime kurrizore mund të kenë dëmtuar veten e tyre për të rritur performancën e tyre.

Praktika, e quajtur "rritje", është projektuar për të rritur presionin e gjakut dhe për të përmirësuar performancën.

Komiteti Ndërkombëtar (IPC paralimpik) e ndalon rreptësisht këtë praktikë, por disa studiues thonë se këto janë akte të dëshpëruara të atletëve duke u përpjekur për të konkurruar në fushë në një nivel loje.

Kjo do të bëjë që presioni i gjakut të rritet dhe do të lejojë sportistin të kryejë më së miri sportin e tij. Është efektive"

Një gazetar britanik me vitet e eksperiencës pasi ka mbuluar Paraolimpiadën thotë se ai ka dëgjuar nga atletët të përdorin çekiçë të vegjël për të goditur ose dëmtuar një shputë.

Qëllimi i këtyre aktiviteteve është të rritin presionin e gjakut të atletit dhe ritmin e zemrës.

"Ka pasur raste ku unë do të jap në mënyrë specifike këmbën time apo gishtin tim një çift goditjesh elektrike", thotë Brad Zdanivsky, një 36-vjeçar kanadez alpinist tetraplegjik që ka eksperimentuar me rritjen në palestër.

KOMENTE