English

Familja e saj e rrahu për vdekje pasi puthi të dashurin e saj të bardhë

Edhe pse vite të të tëra jetese në Londër, Britani, familja jashtë "përqafon" idetë perëndimore, ndërsa prapa derës së shtëpisë në Basingstoke, Hampshire vendos ligji islam.

Shamima Akhtar vajza më e re e shtëpisë morri një barrë të rëndë mbi shpatullat e saj. Ajo kur mbushi 18 vjeç me lejen e familjes shkoi të festojë vetëm për 2 orë ditëlindjen e saj ku duhej të kishte vetëm femra. Në fakt ajo s'mund t'i ndante shokët e saj të shkollës dhe shkuan në një bar. Telefoni i saj binte pa pushim nga thirrjet e vëllait dhe motrave. Njëri prej shokëve i mori telefonin dhe ia mbylli pasi i tha se kjo nuk eshte e drejtë dhe kjo ishte dita e saj. Më pas kur ajo hapi telefonin kishte dhjetra thirje të humbura. Ajo njofton familjen se ku ishte dhe ata shkojnë ta marrin. Deri sa ata erdhën ajo arriti që i dashuri i saj Garry t'i jepte puthjen e parë që aq shumë e kishin pritur.
Por vëllai dhe motrat me të mbërritur e morrën zvarrë duke e rrahur dhe futur në makinë.
Ajo përfundoi në shtëpi me plagë. Më pas një telefon celular sekret që ajo e mbante njoftoi të dashurin e saj i cili njoftoi policinë e cila mbërriti menjëherë dhe e shpëtoi nga kthetrat e familjes së saj, sidomos dhe të motrave, ku njëra kishte dështuar në një martesë të rregulluar nga familja, që duhej ta mbronin atë, ato nuk e mbrojtën.

Shamima merret në mbrojtje nga policia dhe pasi jeton në një shtëpi të mikes së saj, vendos që të jetojë me familjen e Garyt dhe më pas vetëm të dy.

Ajo shpresonte që gjyqi të dënonte motrat dhe vëllezërit e saj me burg, edhe pse zemra i dhimbte por ata i dhanë vetëm gjobë.

Ajo tani jeton mes frikës dhe lumturisë se një ditë familja e saj do ta kuptojë ose e kundërta që familja e saj mund ta vrasë.

KOMENTE