English

Përbindëshi i grave shtatzana, dënohet vetëm me 5 vjet burg

Një përbindësh i dhunshëm që ka terrorizuar gratë shtatzëna duke tentuar t'i vrasë ato gjatë sulmit të tyre mbi barkun e tyre është dënuar me burg më në fund.
James Paterson edhe më herët është gjetur fajtor për tri vrasje, dy tentim përdhunimesh dhe sulmoi një djalë, i cili ishte më pak se tre muaj.
Gjyqi kishte dëgjuar se 24-vjeçari kishte sulmuar një grua shtatzanë duke kafshuar në barkun e saj për të mbytur fëmijën aq shumë sa që shenjat e saj edhe pas lindjes fatmirësisht të bebes nuk u zhdukën.

Gjatë gjykimit të tij një 22-vjeçare tha se Paterson ishte përpjekur për të vendosur atë në zjarr me një llak aerosol, që goditi atë me një thikë, e drejtuar mbi këmbën e saj me një makinë kur ajo ishte shtatzënë dhe kërcënoi se do të vriste fëmijën e saj të palindur.
Ai gjithashtu e rrëzoi atë me një shkop bejsbolli dhe e zvarri atë nga flokët.
Gruaja - si dhe viktimat e tjera të Paterson nuk mund të identifikohet për arsye ligjore - i tha gjithashtu se si ai mbështolli me kabllo elektrike qafën e saj, shqeu rrobat e saj dhe e përdhunoi.
Një tjetër 20-vjeçare përshkruhet si Paterson e kapi nga fyti dhe ndaloi frymëmarrjen e saj dhe se si ai e shkelmoi në stomak, ndërsa ajo ishte shtatzënë, dhe e përdhunoi.
Një nënë 23 vjeçare, tha se Paterson e e kishte piketuar atë për një kohë dhe e sulmonte vazhdimisht kur ajo ishte shtatzanë.

Kur të gjithë shpresonin se ai do dënohej me burgim të përjetshëm, Gjykata e Lartë në Edinburg, i dha atij vetëm 5 vjet dënim para se ai të kërkojë faleje, dhe do të quhet si një abuzues seksual dhe do të jetë nën vzhgim të vazhdueshëm.

KOMENTE