English

Presidenti Assad: Fati është në duart e sirianëve dhe jo në duart e të tjerëve

Presidenti sirian Bashar al-Assad ka thënë se qeveria ka nevojë për më shumë kohë për të "fituar betejën" kundër forcave rebele.

Në një intervistë në TV pro-qeveritar al-Dunya, zoti Assad gjithashtu hodhi poshtë si ide "jorealiste" krijimin e zonave humanitare brenda në Siri.

Aktivistët e opozitës thonë se ushtria ka nisur ofensiva në të gjithë vendin për të rimarrë kontrollin e zonave të mbajtura nga rebelët.

Granatime të rënda u raportuan të martën në kryeqytetin, Damask, Aleppo, dhe në veri-perëndim të provincës Idlib.

Z. Assad tha se qeveria siriane ka "luftuar në një betejë rajonale dhe ndërkombëtare".

"Kjo patjetër ka nevojë për kohë për të sjellë atë në një përfundim vendimtar Por unë mund ta përmbledh atë në një fjali:. Ne jemi duke shkuar përpara," tha ai në al-Dunya. "Situata në terren është më e mirë tani, por konkluzioni nuk është ky. Kjo ka nevojë për disa kohë."

Forcat e sigurisë ishin "duke bërë një punë heroike në çdo kuptim", shtoi ai.

"Çdo njeri është i shqetësuar në lidhje me vendin e tyre -. Që është normale por [rebelët] nuk do të jenë në gjendje për të përhapur frikë, ata kurrë nuk do të jenë," tha ai. "Unë i them Sirianëve: Fati është në duart tuaja, dhe jo në duart e të tjerëve."

Presidenti ka tallur qeverinë dhe zyrtarët ushtarakë të lartë të cilët kanë dhënë dorëheqje në muajt e fundit, duke thënë se largimi i tyre arriti në një "vetë-pastrim të qeverisë dhe të vendit".

Në përgjigje të thashethemeve rreth vendndodhjes së tij, pasi një bombë në Damask, në korrik vrau katër zyrtarë të lartë, ai zbuloi se ai ishte duke u intervistuar nga pallati presidencial në kryeqytet.

KOMENTE