English

Uragani Isak drejtohet në New Orleans, Louisiana

Mijëra njerëz kanë ikur nga qyteti amerikan të New Orleans si Uragani Isaku bën qasjen e tij të ngadaltë.

Stuhia do të godasë qytetin Luiziana saktësisht shtatë vjet pasi Luiziana u shkatërrua nga Uragani Katrina, por kjo është një stuhi shumë më pak e fuqishme.

Qyteti ka mbyllur portat e tij të reja në një orvatje për të mbrojtur atë nga efektet e ujërave të larta të sjella nga erërat e qëndrueshme deri në 80mph (130 km / h).

Isaku ka vrarë të paktën 24 njerëz në Haiti dhe Republikën Domenikane.

Ai ka shkaktuar edhe përmbytje dhe dëme të konsiderueshme në të gjithë Karaibet dhe ka detyruar fillimin e kongresit të Partisë Republikane në Tampa, Florida të jetë me një ditë vonesë.

KOMENTE