English

Hantavirus, virusi vdekjeprurës

Parku Kombëtar Yosemite në Kaliforni ka paralajmëruar se 1.700 vizitorët që qëndruan në disa nga kabinat e tij tendë, këtë verë, se mund të kenë qenë të ekspozuar ndaj një virusi vdekjeprurës.

Sindromi pulmonar Hantavirus është fajësuar për vdekjen e dy personave që qëndruan në kampin kalifornian.

Sëmundja mund të merret nga pështyma, urina dhe jashtëqitjet e minjve dre, të infektuar dhe simptomat mund të shfaqen gjashtë javë pas ekspozimit.

Dy kampista të tjerë janë infektuar dhe priten për të mbijetuar.

Vdekja e parë ishte raportuar në fillim të këtij muaji, dhe një nga viktimat është identifikuar si një djalë 37-vjeçar nga zona e San Francisco Bay.

Nuk ka asnjë trajtim të veçantë për hantavirus, e cila ka një normë prej 30% fatalitet.
Simptomat e hantavirus, përfshijnë ethe, dhimbje marramendje, dhe të dridhura.

Zyrtarët e kampingut kanë lajmëruar që njerëzit të ndryshojnë planet e tyre nëse kanë planifikuar që të shkojnë në kampin e Parkut Kombëtar Yosemite.

KOMENTE