English

Kinezi që shtypi 2 vjeçaren vjet, dënohet me 3.5 vjet burg (VIDEO)

Gati 1 vit më parë videoja e mëposhtme qarkulloi në gjithë botën se si një furgon që shtypi një fëmijë të vogël dhe nuk e vrau mendjen fare edhe pse 2 vjeçarja vdiq më vonë.
Gati pas një viti gjykata kineze dënoi shoferin e furgonit 3 vjet e gjysmë burg pasi ngjarja solli zemërimin e publikut dhe çoi në një debat kombëtar rreth moralit.
Hu Jun ishte një nga dy shoferët që goditi vajzën dy-vjeçare, e identifikuar si Yueyue, më 13 tetor. Pamjet në video treguan 18 njerëz që kaluan atje dhe nuk dhanë ndihmën fare në një hapësirë gjashtë minuta pa e ndihmuar, derisa një koleksionist mbeturinash i moshuar erdhi në ndihmë të saj.

Yueyue vdiq pas tetë ditësh.

Gjykata në qytetin provincial Guangdong Foshan ka thënë se pasi Hu rrëfeu krimin e tij dhe ka paguar disa nga shpenzimet mjekësore të vajzës, atij iu "një dënim i lehta në bazë të ligjit", njoftoi China News Service sot.
1318

KOMENTE