English

Pse i ha rrobat Mola? Pastrimi dhe parandalimi

Teknikisht nuk janë insektet e rritura, por larvat e tyre, ose krimbat, që hanë rrobat.
Ky është vetëm një grup relativisht i vogël insektesh, familja Tineidae, që kanë interes për veshjet tuaja. Ato nuk janë të tërhequra në dollapin tuaj vetëm për një vakt, sepse të rriturit nuk hanë. Përkundrazi, veshja juaj është një vend i mirë për të hedhur disa qindra vezë.

Pasi këto vezë çelin larva, atëherë ju keni një problem. Larvat kanë mjaft nevojë pwr proteina për t'u shndëruar në pupa dhe fazat e rritura të jetës së tyre dhe janë përshtatur për të ngrënë keratinë, proteina fibroze që gjenden në flokët dhe lëkurën e kafshëve. Kjo do të thotë që leshi, puplat, lëkura madje edhe garza janë të gjitha në menu. Larvat kanë qenë të njohura për të përtypur në pambuk, akrilik, poliestër dhe fibra të tjera me bazë bimore dhe jo shumë sintetike, jo për të ngrënë ato, por për të gjetur një rrugë për ushqimet e tyre të preferuara.


Mbrojtja nga Mothball (Mola)
Kur njerëzit kanë insekte në veshje, ato zakonisht kthehen në mothballs si mbrojtje e tyre të parë, por kjo nuk është e mirë, paralajmëron Qendra Kombëtare e Pesticideve. Jashtë një enë hermetike, përqendrimi i gazrave Mothball(në këtë rast kokrat që vendosim për anti mole) nuk është mjaft i lartë për t'u ngrënë nga bugs (insektet, çimkat, tartabiqët), por mund të shkaktojë dhimbje koke për njerëzit.

Mënyra më e mirë për t'u mbrojtur nga infektimi thonë ekspertët e dezinfektimit dhe të Qendrës Kombëtare të Pesticideve, është për të mbajtur të thatë dhe të pastër çdo gjë e bërë nga leshi ose fibra shtazore dhe lani çdo gjë tjetër në ciklin e nxehtëtë makinës suaj larëse. Pastaj, përdorni vakum në dysheme, dhe nëpër rafte dhe madje edhe në tavan për të hequr çdo vezë të mbetura si dhe larvat e uritura.

KOMENTE