English

12 vjeç dhe është studenti më i ri në universitetin britanik

Ai ishte vetëm 8 vjeç kur kaloi provimin më të vështirë që jepet në Britani GCSE në vitin 2009.

Xavier Gordon Brown, nga Haywards Heath në Sussex,është studenti më i ri për të fituar një A* në matematikë dhe mund të lexojë 2.000 shifrat e Pi.

Ai tani është duke studiuar strukturat abstrakte, gurët vektorialë dhe mekanika Njutoniane në kohën e tij të lirë, por ai sapo mbushi 12 vjeç muajin e kaluar.

Gjithashtu ai luan futboll, studion 4 gjuhë të huaja dhe vegla muzikore. Koha e tij është totalisht e programuar deri në detaje.

Ai është tepër i ri për përdorimin e Facebook dhe nuk i është lejuar nga prindërit por ai ka vetëm një telefon celular për emergjencat, pasi koha e tij dhe dëshira e tij e madhe është të studiojë matematikë.
Kur është fjala për probleme të tjera apo lojra ai qëndron me fëmijët e moshës së tij, ndërsa kur vjen fjala për matematikën ai nuk qëndron por largohet dhe gjen rrethin shoqëror që kanë një nivel të lartë njohurish.
Prindërit e tij janë kreanarë por si duket është dhe trashëgimi zgjuarsia e tij, pasi dhe motrat dhe vëllezërit e tij më të mëdhenj e kanë kaluar GCSE në një moshë të ngjashme me të.

KOMENTE