English

Google paditet nga Bettina Wulff, ish gruaja e presidentit gjerman

Gruaja e ish-presidentit gjerman e ka përfshirë Google në veprime juridike për të ndaluar thashethemet në lidhje me jetën e saj private.

Kur emri Bettina Wulff është shtypur në motorin e kërkimit Google, terma kërkimi sugjeruan fjalët si "prostitutë" dhe "rreth me dritë të kuqe".
Google thotë se teksti i auto-gjeneruar pasqyron atë që të tjerët tashmë janë në kërkim online.

Mrs Wulff mohon që ajo ka punuar ndonjëherë si prostitutë.

Gazeta gjermane Süddeutsche Zeitung raportuar se Znj Wulff kishte dhënë një deklaratë ku mohonte të gjitha akuzat në lidhje me prostitucionin apo shoqërimin e prostitutave para martesës së saj.
Thashethemet janë përhapur online dhe në media të ndryshme.

Ato ishin raportuar me synimin për të ndërprerë karrierën politike të burrit të saj Christian Wulff.

Gazeta gjermane Der Spiegel raporton se ajo ka kaluar më shumë se dy vjet duke luftuar pretendimet se ajo ishte punësuar një herë si një shoqëruese.

E njëjta gazetë thotë se një sërë shpifjesh ishin nisur kundër Google javën e kaluar.

Kreu për Google, në Gjermani, Kay Oberbeck, tha se termat kërkues në faqe faqes "gjenerohen në mënyrë algoritmike" dhe "përfshin popullaritetin e termave kërkues hyrës".

"Të gjithë termat që shfaqen kanë hyrë më parë nga përdoruesit e Google," shtoi ai në një deklaratë.

Në mars 2012 Google është urdhëruar të çaktivizojë funksionin Autocomplete në lidhje me rezultatet e kërkuara për një njeri pa emër në Japoni, i cili tha se emri i tij ishte duke u shoqëruar me krime që ai nuk i kishte kryer.

KOMENTE