English

Vdes në moshën 122 vjeçare. Sekreti i jetëgjatësisë (VIDEO)

Magomed Labazanov thotë se është personi më i vjetër që jeton në Rusi dhe ndoshta në të gjithë globin.

Në një nga fshatrat e vogla Dagestani në`Kaukazin e Veriut të Rusisë, rrethuar nga male dhe kodra jeton një njeri i cili ka ecur përmes tre shekujsh. Ndërsa studion biografinë e tij kjo është e mundur për të vëzhguar historinë e zhvillimit të vendit.

Ai është njeri i famshëm lokal. Pothuajse të gjithë në këtë rajon dinë rreth tij dhe vijnë për ta vizituar dhe të bisedojnë me të. Dhe sot Magomed ka rënë dakord për të ndarë disa nga sekretet e tij për një jetë të gjatë.

Pavarësisht vetëm në një mjedis të përulur, Magomed thotë se lagjia e tij i ka dhënë eliksire e jetës.

"Unë ha vetëm atë që unë mbjellvetë, pi qumësht dhe ha produktet e qumështit, perimet i ha nga kopshti im, gjithë jetën time unë isha një fermer, kam punuar shumë me bizonë dhe kuajt - punë e vështirë por është e mirë për ju", thotë Magomed Labazanov.
Ai kurrë nuk mësoi të lexojë e shkruajë por tha se një "dietë e duhur 'e frutave, produktet e qumështit, misri, hirrë, fruta, perime dhe hudhër e egër - - ishte vendimtare për jetëgjatësinë e tij.
Ai festoi ditëlindjen e tij të 118 me vallëzimin Lezginka, një valle popullore Kaukazi.

Ndërsa trupi i tij mund të mos jetë aq i shkathët si dikur, shpirti i tij mbetet i fortë dhe i vendosur. Gjithë jetën e tij ai rreptësisht ka ndjekur të gjitha traditat fetare. Ai lutet pesë herë në ditë dhe i bën të gjitha përgatitjet e vetë.

Informacion zyrtar në lidhje me Magomed daton në 1960 kur ai shkoi në Dagestan. Në këto dokumente thuhet se ai ka lindur në vitin 1890 dhe nuk ka bazë të dhënash për atë dhe familjen e tij. Megjithatë, pjesa tjetër e arkivit për të provuar rrugën e tij në jetë është shkatërruar në një zjarr në vitin 1930 në Çeçeni, ku ai ka lindur.

Kohët e fundit, titulli "person më i vjetër që jetonë", u dha nga Libri i Rekordeve Gines për një grua braziliane, Maria Gomes Valentim, që është 114 vjet.

Por familja Magomed mbetet jo e lumtur, dhe dëshiron për të parë atë të kurorëzuar me titullin.

"Ne kishim menduar që të dërgonim një kërkesë në Rekordet Botërore të Guinness. Ai ka 18 niper dhe 20 stër-stër nipa dhe mbesa, besoj se ai vërtet e meriton atë", thotë Ibragim Labazanov, bir i Magomed.

Libri Ginis i Rekordeve thotë se aplikantët duhet të kenë dëshmi origjinale të lindjes lëshuar brenda 20 viteve të lindjes dhe dëshmi se personi i gjallë sot është i njëjti person në certifikatën origjinale.

Nëse e merr apo jo këtë çmim emri i Magomed do të qëndrojë gjithmonë krenar për pemën e familjes së tij.

1333

KOMENTE