English

Zëvendëspresidenti i Kinës Xi Jinping, shfaqet në publik pas një mungese

Zëvendëspresidenti kinez Xi Jinping u shfaq në publik për herë të parë në dy javë.

Z. XI, i cili pritet të bëhet lideri i ardhshëm i Kinës, mori pjesë në një ngjarje të shtunën, për të shënuar ditën e shkencës kombëtare, njoftoi agjencia Xinhua.

Asnjë shpjegim zyrtar nuk është dhënë për mungesën e tij, i cili kishte ngjallur spekullime.

Ka pasur thashetheme rreth gjendjes së tij shëndetësore dhe sugjerimet e pushtetit luftojn brenda partisë Komuniste.

Megjithatë, në agjencinë zyrtare të lajmeve të Kinës të shtunën u realizua një raport i shkurtër i vizitës së z XI-së në Universitetin Bujqësor të Kinës në Pekin me një fotografi që tregon zëvendës-presidentin e qeshur dhe duke ecur me zyrtarë të tjerë.

Z. XI, 59, anuloi disa takime me zyrtarët e huaj, duke përfshirë dhe Sekretaren e Shtetit amerikan Hillari Klinton.

Të enjten, zoti XI cito në mediat shtetërore për herë të parë në 12 ditë, duke shprehur ngushëllimet për vdekjen e një ish gjenerali.

Gjatë mungesës së tij, kërkimet për emrin e z xi në Kinë si në faqet Twitter Weibo mikro-Blogging janë bllokuar.

Ai pritet që të ketë sukses ne Presidenti Hu Jintao si udhëheqës i Partisë Komuniste në një takim vendimtar që do të mbahet muajin e ardhshëm.

Rishfaqja z XI duket projektuar për t'i dhënë fund spekulimeve të ethshme.

Udhëheqësi i tranzicionit të Kinës deri tani duket në udhë të mbarë.

KOMENTE