English

Ankara, protesta kundër filmit anti-islam

Një grup i protestuesve të dielën thërrisnin parrulla anti-amerikane në kryeqytetin turk kundër një film që është tallur me islamin që ka ngjallur trazirat vdekjeprurëse në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut.

Grupi me rreth 50 muslimanë thërrisnin "Allahu Ekber" dhe "Vdekje Amerikës" rreth 100 metra nga ambasada amerikane në Ankara, trazirat u bllokuan nga policia në krye të një rruge për arsye sigurie.

Protestuesit gjithashtu parulla shpaloset "Prisni për ne, Shtëpia e Bardhë!" dhe "Shtetet e Bashkuara, fundi juaj do të jetë i frikshëm," duke u bërë thirrje vendeve myslimane të ngrihen për të drejtat e tyre në fytyrën e filmit anti-Islam.

Grupi i vendosi më vonë zjarrin një flamuri amerikan para përfundimit të protestën së tyre paqësore.

Në qytetet myslymane anembanë botës protestuesit kanë shfryer mllefin e tyre në "pafajësinë e myslimanëve" - ​​një film amator i prodhuar në Shtetet e Bashkuara-duke synuar simbolet e ndikimit të SHBA duke filluar nga ambasadat dhe shkollat deri te zinxhirët e ushqimit të shpejtë.

Uashingtoni ka tërhequr stafin nga ambasada në Sudan dhe Tunizi, ndërsa Al-Kaeda ka bërë thirrje për më shumë sulme mbi objektivat amerikane për t'u hakmarrë.

Një grup i dytë i protestuesve u mblodhën në të njëjtën zonë po në Ankara,në afërsi të ambasadës amerikane dhe dënuan politikat e Uashingtonit në Lindjen e Mesme dhe veçanërisht në Sirinë fqinje.

Grupi me rreth 50 protestues nga Partia e Punëtorëve 'thërrisnin parulla "si "Amerika është vrasësi, Largohuni nga nga Lindja e Mesme, dilni jashtë Turqisë."

Ata gjithashtu kritikonin qeverinë e Ankarasë për ndjekjen e politikave në Lindjen e Mesme në udhëzimet nga administrata Obama.

KOMENTE