English

Letrat prezervativ për të rinjtë që nga mosha 13 vjeç

Kartat Prezervativ për të rinj që nga mosha 13 do të jepen në shkolla, qendra rinore dhe sallat e komunitetit në të gjithë Derbyshire.

Skema është duke u promovuar në Kolegjin Chesterfield Kolegjin dje nga ekspertët e shëndetit seksual nga komuniteti Derbyshire, Health Services NHS Trust

Adoleshentët do të jenë në gjendje të marrin kondom falas, vaj lubrifikimi duke treguar 'C-Card "një kartë plastike (si në figurën në krah) lëshuar për ta, kur ata marrin këshilla të sigurta seksuale.

Pesëdhjetë e pesë vende në të gjithë qarkun, duke përfshirë klubet rinore Bolsover, Qendra Shirebrook e Fëmijëve, Kolegji Springwell, dhe Ripley Mobile Youth Bus do t'u ofrojnë të rinjve që janë, apo mendojnë për t'u bërë, seksualisht aktivë konfidencialë të kontracepcionit.

Kordinatorja e shërbimit të të rinjve Tracey Palmer, për Derbyshire Community Health Services NHS Trust, tha: "Skema synon jo vetëm të bëjë prezervativët më të pranueshëm dhe të arritshëm, por edhe për të kapërcyer barrierat që pengojnë të rinjtë nga qasja në shërbime seksuale shëndetësore dhe për të inkurajuar vetëdijen afatgjatë të sjelljes ndaj shëndetit seksual."

Ajo shtoi se "Skema është konfidenciale. Punëtorët janë të trajnuar që të jenë të arritshëm, miqësore, jo-gjykues, dhe të jenë konfidenciale me të gjithë të rinjtë që duan të flasin për seksin, dhe çfarë shërbime janë në dispozicion të tyre. "

Fushata filloi vitin e kaluar dhe që atëherë 2374 C-Cards janë lëshuar dhe mbi 27.000 prezervativë janë shpërndarë nëpër Derbyshire.

Lajm ndezi një debat të gjallë në faqen sociale të Derbyshire.

Helen Orwin tha se ajo "nuk u pajtua tërësisht" me skemën.

Tom Burton shtoi: "Sipas mendimit tim, ju mund të jepni sende të lira për vite, por ajo ende nuk do të ulë shtatëzaninë adoleshente."
Mendime të ndryshme nga njerëzit ku dikush e pranonte si një lloj zgjidhje, të tjerë u shprehën se vetë këto projekte i nxisin më shumë adoleshentët të mendojnë rreth seksit, të tjerë shprehen se është shumë herët që në atë moshë.

Në një sondazh në faqen Derbyshire Times '73 përqind e votuesve thanë se nuk pajtohen me fëmijët e moshës 13 vjeç tu jepen prezervativë edhe pse ata marrin këshilla apo trajnim ndaj shëndetit seksual, pasi mosha është shumë e vogël.

KOMENTE