English

Mijëra protesta shpërthejnë në botën myslymane

Protesta të freskëta janë duke u zhvilluar në mbarë botën muslimane mbi një video amatore anti-Islam që u prodhua në SHBA.

Së paku një protestues u vra në protestat e dhunshme në Pakistan dhe mijëra nga të pranishmit ishin tepër të zemëruar në një miting në qytetin Marawi, Filipine.

U qëllua me armë dhe mjaft makina polici u dogjën nga protestuesit afganë në Kabul.

Sheikh Hezbollahut Nassan Nasrallah ka bërë një paraqitje të rrallë publike në një tubim në kryeqytetin e Libanit, Bejrut.
Mijëra njerëz ishin në rrugë, duke përshëndetur me flamuj dhe këngë "Amerikë, na dëgjo - mos u tall me Profetin tonë", raporton Reuters.

Të dielën, drejtuesi me influencë i grupit militant mysliman Shia kishte bërë thirrje për një javë të protestave - jo vetëm kundër ambasadave amerikane, por edhe për të nxitur qeveritë myslimane për të shprehur zemërimin e tyre në SHBA.

Bota duhet ta dijë se muslimanët "nuk do të rrinë të heshtur përballë kësaj fyerje", që ai e quajti "të paparë".

KOMENTE