English

Shkupi kërkon bashkëpunim të mirë me Turqinë

Sot bota përballet me probleme ekonomike, politike dhe problemet e sigurisë, dhe e vetmja mundësi për të rritur konkurrencën globale është bashkëpunimi ekonomik ndërkombëtar, tha Gjorge Ivanov, president i Republikës së Maqedonisë, në fjalën e tij gjatë Forumit të Biznesit në Stamboll.

Ivanov theksoi se ai është i lumtur për të parë marrëdhënie tradicionale dhe mjaft të mira mes Turqisë dhe Maqedonisë, ndaj ato kanë tepër nevojë për përmirësim në këtë drejtim.

"Ende nuk mendoj se bashkëpunimi ekonomik mes dy vendeve është në nivelin e duhur. Dy Republikae e Maqedonisë dhe Turqia duhet të tregojnë përpjekje shtesë për të shfrytëzuar kapacitetet e tanishme ", tha ai.

Sipas Ivanov, sektori privat dhe fryma sipërmarrëse në veçanti, është një fuqi pioniere në botën e sotme të globalizuar.

Ivanov tha se vendi i tij mori pjesë në Forumin Ndërkombëtar të Biznesit në Stamboll për shkak të marrëdhënieve të mira midis Turqisë dhe Maqedonisë dhe pozicionimin e TOBB në zhvillimin ekonomik të vendit.

KOMENTE