English


“Festivali i 13-të i Filmit Shqiptar në 100 vjet Pavarësi". 3-9 Nëntor 2012

Qendra Kombëtare e Kinematografisë në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve dhe Bashkinë Tiranë, do të organizojnë në datat 3-9 Nëntor 2012:

“Festivali i 13-të i Filmit Shqiptar në 100 vjet Pavarësi” ,
i cili do të jetë aktiviteti më i rëndësishëm kinematografik i këtij viti jubilar për nder të 100 vjetorit të Pavarësisë.

Në këtë Festival do të konkurojnë kineastët shptarë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe diaspora, me vepra kinematografike të prodhuara në periudhën Janar 2007-Shtator 2012 .

Në konkurim do të marrin pjesë filma artistikë me metrazh të gjatë, filma artistikë me metrazh të shkurtër, filma dokumentarë dhe filma të animuar. Në një seksion të veçantë (jashtë konkurimit) do të shfaqen filma artistikë me metrazh të shkurtër të kineastëve të rinj.

Informacione më të detajuara lidhur me këtë aktivitet do t’i gjeni në faqen zyrtare të Festivalit, e cila do të publikohet së shpejti.

KOMENTE