English

Shefi i policisë Wang Lijun burgoset për 15 vjet

Ish-shefi i policisë në zemër të skandalit më të madh politik të Kinës është dënuar me 15 vjet burg.

Wang Lijun u burgos për thyerje të ligjit për qëllime egoiste, tradhti shpërdorim të pushtetit ", Xinhua tha.

Fluturimi i policit në shkurt në një konsullatë amerikane çoi në rrëzimin e ish-shefit të tij, politikanin e lartë Bo Xilai.

Gruaja Z. Bo u dënua në gusht për vrasjen e britanikut Neil Heywood.

Wang - ish-shefi i policisë në qytetin e Chongqing, ku Bo Xilai ishte lideri i Partisë Komuniste - kishte hasur deri në 20 vjet burg, por prokurorët e quajtën bashkëpunimin e tij "Shërbim i merituar".

Pra 20 vjet ku përfshihen: nëntë vjet për mitëmarrje, shtatë për lakimi e ligjit, dy për tradhti dhe dy për abuzim të pushtetit, njoftoi televizioni shtetëror.

Por ne kemi vendosur dënimin me 15 vjet ku përfshihen të 4 akuzat së bashku në dhe e privojnë [atë] nga të drejtat politike për një vit, "u tha zëdhënësi i gjykatës Yang Yuquan gazetarëve.

Wang Lijun tha se ai nuk do të apelojë pas dëgjimit të aktgjykimit. Verdikti ishte'' në përputhje me ligjin'', shtoi ai, duke thënë se tre nga të afërmit Wang ishin në seancë.

Avokati Wang, Wang Yuncai, gjithashtu tha për Associated Press se dënimi është konsideruar normal sipas ligjit kinez.

Vendimi vjen si Kina përgatitet për të zgjedhur udhëheqësit e rinj në javët e ardhshme ku do të shihen ndryshime të mëdha në nivelet e larta të udhëheqjes, edhe pse datat specifike nuk janë njoftuar.

KOMENTE