English

Vajza më e vogël në botë fillon klasën e parë (FOTO)

Vajza më e vogël në botë Charlotte Garside mori një hap të rëndësishëm këtë muaj duke filluar klasën e parë të saj në shkollën fillore.
Pesë-vjeçarja, është vetëm 68cm e gjatë nuk është më e madhe se një e porsalindur.
Javën e kaluar, ajo u bashkua me fëmijët të moshës së saj vetë, në klasë për herë të parë.

Kjo ditë ishte një moment historik për prindërit krenarë Scott Garside dhe Ema Newman që kanë luftuar për t'i dhënë vajzës së tyre një jetë normale me aq sa kanë mundur.
Charlotte ishte lindur me një formë të Dwarfism Primordiale, thanë mjekët, një sëmundje tepër e rrallë.

Mjekët thanë se ajo do të vdesi pa mbushur një vit, por ajo tashmë arrit moshën e shkollës.
Ajo është vërtet e vogël por ka një personalitet të fortë dhe do të jetë paralel me moshataret e tyre.
Charlotte ka dhe 2 motra të tjera që kanë një zhvillim normal.

KOMENTE