English

Siria dhe Irani do të mbizotërojnë Asamblesë e Përgjithshme të OKB-së

Udhëheqësit botërorë janë mbledhur në Nju Jork për Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së e cila ka gjasa të dominohet diskutimet mbi Sirinë, ndonëse kjo nuk është zyrtarisht në axhendë.

Diskutimet pritet gjithashtu të jenë rreth programit bërthamor të Iranit dhe video që ka shkaktuar protesta anti-amerikane në të gjithë botën myslimane.

Presidenti Barack Obama do të përqëndrohet në diskutimin e tij për Lindjen e Mesme, gjatë fjalimit të tij i cili hap dhe këtë asamble ditën e sotme.

Adresa e tij vjen gjashtë javë përpara zgjedhjeve presidenciale të SHBA.

Por kjo nuk duhet të shihet si një fjalim i fushatës, shprehet zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë Jay Carney.

"Unë do të pres që presidenti të adresohet rreth trazirave të fundit në botën myslimane dhe kuadrin e gjerë të tranzicioneve demokratike të Botës Arabe."

KOMENTE