English

Klinton: Një Kinë e lulëzuar është e mirë për Amerikën dhe një Amerikë e lulëzuar është e mirë për Kinën

Sekretarja e shtetit amerikan Klinton ka dhënë një deklaratë për Përvjetorin e themelimit të Republikës Popullore të Kinës e cila e feston në 1 tetor.

Në deklaratë thuhej: "Në emër të Presidentit Obama dhe popullit të Shteteve të Bashkuara, jam kënaqur të dërgoj urimet më të mira për popullin e Kinës si ju festoni Ditën tuaj Kombëtare këtë vit në 1 tetor. Shtetet e Bashkuara dhe Kina ndajnë lidhje të ngushta midis studentëve tanë, liderëve të biznesit, shkencëtarëve dhe studiuesve, si dhe idetë e tyre, talentin, dhe energji të që forcojnë bashkëpunimin tonë në mënyra të mëdha dhe të vogla.

Ndërsa ne vazhdojmë për të zgjeruar punën tonë mbi çështjet pasuese të kohës sonë, ne duhet të vazhdojmë të ndërtojmë mbi këtë mundësi historike thellimin e marrëdhënieve tona, sepse një Kinë e lulëzuar është e mirë për Amerikën dhe një Amerikë e lulëzuar është e mirë për Kinën. Ashtu si ju do të festoni këtë ditë me familjen, miqtë dhe të dashurit, unë uroj popullin e Kinës vazhdim të prosperitetit dhe një ditë të gëzuar Kombëtare.

KOMENTE