English

Qëllohet presidenti çek, Vaclav Klaus

Një burrë i armatosur me një pistoletë riprodhuese, ka qëlluar Presidentin çek Vaclav Klaus në një distancë e afërt, ndërsa ai ishte duke inaguruar një urë në veri të vendit.

Pamjet e incidentit ndaj presidentit Çek u transmentan nga TV, i cili e tregoi shëndoshë e mirë presidentin.

Z. Klaus u dërgua në spital, por ka pësuar vetëm gërvishtje të vogla.

Por kritika të ashpra kanë rojet kryesore të sigurisë që rrinë pranë presidentit, të cilët lejuan personin që të ishte shumë afër me presidentin, pra kjo është një paqartësi kur një armë u nxor mbi presidentin, rojat çfarë po bënin?

Z. Klaus gjithashtu ka qortuar veten e saj për mos menaxhim të mirë të situatës, raporton TV Nova.

Ai më vonë tha se incidenti ka ndodhur në mënyrë të shpejtë. Sulmuesi, i cili ishte veshur me rroba të kamufluar, e e çau rrugën përmes turmëspara se të qëllonte Z. Klaus.

Arma ishte e llojit që është përdorur në lojrat "airsoft".

Autori që arriti të identifikohej dhe kapej, u intervistua nga mediat çeke shkurtimisht dhe tha se ai ishte një 26-vjeçar simpatizant komunist.

Ai tha se kishte kryer sulmin, sepse qeveria ishte e shurdhër për shqetësimet e njerëzve të zakonshëm.

Z. Klaus ka qenë në postin e presidentit që nga viti 2003 dhe ka shërbyer më parë si kryeministër në vitet 1990.

Ai është i njohur për nxitjen e reformave në ekonominë e Republikës Çeke pas rënies së komunizmit dhe është një kundërshtar i vendosur i integrimit në BE.

KOMENTE