English

Qeveria e Afganistanit "mund të shkatërrohet 'pas vitit 2014

Një raport i ri në Afganistan paralajmëron se largimi i forcave të NATO-s në vitin 2014 mund të pasohet me rënien e qeverisë dhe madje edhe me luftë civile.

Grupi Ndërkombëtar i Krizave (ICG) thotë se policia dhe ushtria afgane janë të papërgatitur për përgjegjësinë e sigurisë.

Ai shtoi se sondazhet në kohën e dy vjetëve do të jenë "rrënuar" nga mashtrimi nëse shteti ka vepruar për të siguruar një votim të pastër.

Qeveria afgane ka etiketuar parashikimet, absurde dhe plehra.

"Kombi ynë nuk është lindur në vitin 2002. Ne kemi një histori prej 5.000 vjetësh. Ne kemi luftuar kundër superfuqive në të kaluarën. Policia jonë kombëtare dhe ushtria janë janë të gatshme për të mbrojtur shpirtin e vendit dhe sovranitetin," tha një deklaratë.

Zëdhënësi i qeverisë shtoi se nëse komuniteti ndërkombëtar përmbush zotimet e saj të mbështetjes së ardhshme, tërheqja e NATO-s në vitin 2014 nuk do të bëjë asnjë ndryshim.

KOMENTE