English

Toyota kujton 7.4 milion makina

Toyota është duke kujtuar vullnetarisht më shumë se shtatë milionë automjete në mbarë botën, duke përfshirë edhe disa Yaris, Corolla dhe modele Camry.

Ajo ka ndikuar me 1.390.000 makina në Evropë - 138.000 në Britani të Madhe - 2.470.000 në SHBA dhe 1.4 milion në Kinë.

Toyota tha se nuk kishte pasur raporte të aksidenteve, plagosjeve apo vdekjeve si pasojë e problemit të dritareve.

Toyota gjithashtu është duke kujtuar 459.000 automjete në Japoni, 650.000 në Australi dhe Azi, si edhe qindra e mijëra në të gjithë Lindjen e Mesme, madje dhe brenda në Kanada.

Gama e makinave Toyota që ka prekur mbarë botën përfshin modele të caktuara të Yaris, Vios, Corolla, Matrix, Auris, Camry, RAV4, Highlander, tundër, Sequoia, XB XD të prodhuara mes viteve 2005 dhe 2010.

Në Mbretërinë e Bashkuar, modelet më të prekura janë RAV4, Yaris, Auris dhe Corolla.
Toyota ka kapërcyer problemet që rrjedhin nga prodhimi masiv si përçarje të shkaktuara nga cunami në fillim të vitit 2011, dhe është kthyer në pozitën e saj përsëri si firma më e madhe në botë e shitjes së makinave.

KOMENTE