English

Pesë marinsa akuzohen për vrasje, pas incidentit në Afganistan

Pesë marinsat Royal janë akuzuar për vrasje gjatë një incidenti në Afganistan në vitin 2011, ka thënë MM.

Ajo thotë se nëntë marinsa u arrestuan lidhur me incidentin, duke përfshirë një kryengritës. Katër prej tyre janë liruar.

Pesë të akuzuar mbeten në paraburgim, dhe faza tjetër e proçesit ka të ngjarë të jetë gjykimi nga gjykata luftarake.

Marinsat u arrestuan nga Policia Ushtarake Mbretërore pas pamjeve video të dyshimta që u gjetën në laptopin e një ushtaraku nga policia civile në Britani të Madhe.

Akuzat janë të lidhura me një incident në Afganistan vitin e kaluar, kur Royal Marine 3 Brigada Komandoishte e vendosur në Helmand.

Kjo besohet të jetë hera e parë në Mbretërinë e Bashkuar që ushtarakët janë arrestuar dhe akuzuar me akuza të tilla gjatë konfliktit në Afganistan.

Bruce Houlder QC, drejtor i ndjekjeve penale të shërbimit, do të mbikqyrë fazën tjetër të procesit.

Sekretari i Mbrojtjes Philip Hammond nuk bëri komente mbi specifikat e rastit, por këmbënguli se MM është "e vendosur që rregullat e angazhimit" të ndiqen.

Ai shtoi: "Çdokush që shërben në teatër i di rregullat e angazhimit, ata mbajnë kartat në uniformat e tyre me rregullat e tyre në rast se ata duhet të kujtojnë veten e tyre."

Gjatë një turne gjashtë-mujore të detyrës, e cila zgjati nga prilli deri në tetor të vitit të kaluar, shtatë nga ushtarakët e Brigadës Komando Pesë marinsat Royal janë akuzuar për vrasje gjatë një incidenti në Afganistan në vitin 2011, MM ka thënë.

Ajo thotë se nëntë marinsa u arrestuan lidhur me incidentin, duke përfshirë një kryengritës. Katër janë liruar pa pagesë.

Pesë akuzuar mbetet në paraburgim, dhe faza tjetër e procesit ka të ngjarë të jetë gjykimi nga gjykata luftarak.

Marinsa u arrestuan nga Policia Ushtarake Mbretërore pas pamjet video të dyshimtë u gjet në laptop një ushtarak nga ana policia civile në Britani të Madhe.

Akuzat janë të lidhura me një incident në Afganistan vitin e kaluar, kur Royal Marine 3 Brigada Komando u bazuar në Helmand.

MM më parë tha se incidenti pasoi një "angazhim me një kryengritëse" dhe nuk ishin të përfshirë civilë.

Kjo besohet të jetë hera e parë në Mbretërinë e Bashkuar ushtarakët janë arrestuar dhe akuzuar me akuza të tilla gjatë konfliktit në Afganistan.

Shërbimi ndjekjen Autoriteti (SPA), një organ i pavarur që kryen ndjekjen në emër të ushtrisë, vendosi pesë duhet të përballet me akuzat për vrasje.

Bruce QC Houlder, drejtor i ndjekjeve penale të shërbimit, do të mbikqyrë fazën tjetër të procesit.

Duke folur në Andrew tregojnë BBC-së Marr, Sekretari i Mbrojtjes Philip Hammond nuk bëri komente mbi specifikat e rastit, por këmbënguli MM është "vendosur që rregullat e angazhimit" të ndiqet.

Ai shtoi: "Çdokush që shërbejnë në teatrin e di rregullat e angazhimit, ata mbajnë kartat në uniformat e tyre me rregullat e tyre në rast se ata duhet të duhet të kujtojmë veten e tyre."

Gjatë një turne gjashtë-mujore të detyrës, e cila zgjati nga prilli deri në tetor të vitit të kaluar, shtatë nga ushtarakët "3 Commando Brigade" u vranë në veprim.

Një gjykatë marciale është një gjykatë publike me kompetenca të ngjashme në një gjykatë kurorë. Ajo mund të vendosë dënime me burg, gjoba ose forma të tjera të drejtësisë në varësi nga natyra e krimit.

KOMENTE