English

Berisha inspektim në plantacionet e ullirit në Gosë, Kavajë

Kryeministri Berisha zhvilloi pasditen e së shtunës një inspektim në plantacionet e ullirit në komunën e Gosës të Kavajës për të parë nga afër ecurinë e njërit prej projekteve më ambicioze të qeverisë atë të mbjelljes së ullirit në të gjithë vendin për të cilin qeveria jep subvencione. Plantacioni shtrihej në një sipërfaqe prej rreth 40 hektar në të cilin ishin mbjellë mbi 12.000 rrënjë ulliri të moshave të ndryshme. I shoqëruar nga Ministri i Bujqësisë Genc Ruli, përfaqësues të tjerë të pushtetit vendor, si dhe nga fermerë të shumtë të zonës kryeministri u ndal dhe pa nga afër ecurinë e këtij procesi.

Qeveria ka subvencionuar në Komunën e Gosës në Kavajë rreth 70 hektar me ullinj ku kanë përfituar rreth 100 fermerë me një fond prej rreth 200 mijë dollarë.

Ndërsa në qarkun e Tiranës gjatë viteve 2007 - 2012 nga subvencionet e qeverisë kanë përfituar rreth 1500 fermerë me një fond prej mbi 3 milionë dollarë.

Kryeministri i përgëzoi fermerët për punën e bërë dhe për përkushtimin e tyre. Duke theksuar se gjatë këtyre viteve qeveria ka subvencionuar rreth 9 mijë hektar ullinj në mbarë vendin dhe se 30 mijë hektarë ullinj janë mbjellë sëbashku me ato që ka subvencionuar qeveria, kryeministri i garantoi ata se në vitet që vijnë fondet do të 2 dhe 3 fishohen. "Në këto vite ne kemi bërë gjithçka që projektet e mëdha kombëtare të ullirit, të arrorëve, drurëve frutore të ecin me shpejtësi të madhe. Ne besojmë se potencialet tona janë shumë të mëdha. Ne kemi një potencial për të arritur shumë shpejt në 20 milion rrënjë ullinj nga 4.2 milion që kishim pak vite më parë. Kemi një potencial për të ecur më pas me 50 milion rrënjë ullinj në të gjithë zonën ku bëhet ulliri në Shqipëri dhe për tu bërë një prodhues i konsiderueshëm, për të kapur së pari tregun shqiptar dhe tregun rajonal", u shpreh kryeministri

Kryeministri theksoi se vitet që vijnë do të jenë vitet e investimeve të mëdha në kultura, në rraca, në përpunim, në industri, në vaditje, do të jene vite në të cilat qeveria do të ngrejë bujqësinë shqiptare në nivelet më të larta me vendet Europiane. Kjo është alternativa jonë, theksoi kryeministri, përkundrejt alternativës së akuzës që ka zgjedhur opozita.

"Ne mbjellim ullinj, shoku akuzon, ne ndërtojmë shkolla, shoku turfullon dhe akuzon, ne ndërtojmë rrugë, qahet dhe akuzon, ne ndërtojmë kanalizime e ujëslljellësa dëshpërohet dhe akuzon, akuzon dhe vetëm akuzon, nuk di çfarë thotë. Përgjigja jonë është, shoku akuzator vazhdo akuzat, ne do vazhdojmë veprat, do vazhdojmë punën do të mbjellim ullinj, do ndërtojmë rrugë, do ndërtojmë shkolla, do të ndërtojmë kanalizime, do të ndërtojmë ujësjellësa. Ne do të bëjmë çdo ditë, do të shënojmë një hap tjetër të rëndësishëm në ndryshimin e këtij vendi në ecjen e tij drejt një vendi të zhvilluar", u shpreh ai.

KOMENTE