English

Silvio Berluskoni dënohet me 4 vjet burg, por do të kryejë 1

Ish-Kryeministri i Italisë Silvio Berluskoni ka marrë dënimin me 4 vjet burg për mashtrim me taksat, por menjëherë më pas dënimi i tij është prerë me një vit, në sajë të një ligji mbi amnistinë për të ulur mbipopullimin në burgje.

Berluskoni dhe të tjerë u akuzuan për organizimin e një skeme të paligjshme të çmimeve të paguara për të drejtat televizive të mijëra filmave amerikanë nëpërmjet kompanive në det të hapur nën kontrollin e tij.

Por për shkak të një amnistie të errët për krimet e jakave të bardha që synojnë reduktimin mbipopullimin në burgje në vitin 2006, një apel në çast nga avokatët e tij, bindën gjyqtarin të pakësojë dënimin e tij me tri të katërtat.
Nën udhëzimet e dënimit italian, të dënuarit mbi moshën 70 vjeç janë burgosur rrallë.

Gjykata kishte ndaluar zotin Berluskoni nga posti publik për pesë vjet dhe nga mbajtja e një pozicion në një kompani për tre vjet.
Megjithatë, 76-vjeçari biznesmen miliarder, i cili ishte në mesin e 11 të pandehurve në gjyq, pritet të mbetet i lirë derisa procesi i apelit është i rraskapitur. Në Itali, rastet duhet të kalojë dy nivele të apelit para se aktgjykimet të jenë përfundimtare.

Kohët e fundit mjaft ankesa kanë rënë mbi Berluskonin por asgjë konkrete deri tani.
Vetëm javën e kaluar, ai u shfaq në të njëjtën ndërtesë për një tjetër gjykim në të cilin ai akuzohet se ka paguar për të patur seks me një vajzë të re nën moshë.
 

KOMENTE