English

Zgjedhjet në Siçili, një goditje e madhe për Berluskonin

Partia e ish-kryeministrit italian Silvio Berluskoni ka pësuar një goditje të madhe, me sa duket, ka humbur zgjedhjet rajonale në ish-bastionin e saj Sicili.

Me gjysmën e votave të numëruara, kandidati i qendrës së majtë Renato Crocetta ishte në garë për t'u bërë guvernatori i ardhshëm.

Rezultati ndoqi bindjen e Berluskonit javën e kaluar për mashtrim me taksat dhe kërcënimin e tij për të tërhequr mbështetjen dhe rrëzuar qeverinë e kryeministrit Mario Monti.

Votimi është parë si një provë përpara zgjedhjeve të përgjithshme vitin e ardhshëm. Berluskoni thotë se ai do të mbetet në politikë.

Ai ka mbrojtura sekretarin e partisë PDL Angelino Alfano si pasuesin e tij, por rezultati në Sicili - në rajonin amtar mund të dëmtojë shpresat.

Sicilia ka qenë prej kohësh një bastion mbështetës për Berluskonin. Në vitin 2001 partia e tij fitoi të 61 vendet, pra të gjitha në zgjedhjet e përgjithshme.

KOMENTE