English

Dhjetra të rinj ekzekutohen në Nigeri

Dhjetra të rinj janë qëlluar për vdekje në Nigeri nga ushtria në Maiduguri, i kanë thënë BBC-së banorët në qytetin veri-lindor.

Një imam i tha BBC se rreth 11 të rinj u vranë vetëm në rrugën e tij ku 4 prej tyre ishin të familjes së tij.
Ekzekutimet jashtëligjore kanë ndodhur si Amnesty International akuzoi forcat e sigurisë për abuzimin në goditjen e saj mbi militantët islamikë.

Një zëdhënës ushtarak në Maiduguri, tha se ai nuk ishte në dijeni të incidentit por do të bëhen investigime.

Maiduguri është bastion i grupit militant islamik Boko Haram, i cili është duke luftuar që të imponojë ligjin islamik nëpër Nigeri.

Qindra njerëz në Nigerinë veriore dhe qendrore janë vrarë në sulme të fajësuar si grupe gjatë dy viteve të fundit.

Amnesty International tha në një raport të enjten se forcat e sigurisë kanë kryer abuzime të shumta në fushatën e tyre kundër militantëve, duke vrarë, torturuar dhe djegur shtëpitë e civilëve të pafajshëm. Ndërsa akuzat janë mohuar nga ushtria.

KOMENTE