English

Gazetari grek, që publikoi emrat e grekëve për evazion tatimor, shpallet i pafajshëm

Gazetari grek Kostas Vaxevanis u lirua si i pafajshëm nga akuza për shkelje të privatësisë, pas publikimit të 2.000 grekëve me llogaritë bankare zvicerane.

Ai kishte qenë i akuzuar për shkeljen e rregullave të dhënave private dhe u përball deri në dy vjet në burg nëse do të dënohej.

Por gjykatësi Malia Volika i gjykatës në Athinë ", ka vendosur ti japë pafajësinë.
Z. Vaxevanis, 46 vjeç, ka publikuar listën në Hot Doc, revista javore që ai redakton.

Ai kishte thënë se ata të cilët duhet të jenë në burg ishin politikanët që kishin mbuluar evazionin tatimor potencial.

Mark Lowen i BBC-së në Athinë thotë se vendimi i shpejtë do të jetë një siklet për qeverinë greke.

Më parë, avokatët e z Vaxevanis kishin filluar mbrojtjen e tij duke argumentuar se asnjë person qoftë dhe i vetëm në listë nuk ishte ankuar në fakt për shkelje të privatësisë.

KOMENTE