English

44 kostume të trevave shqiptare, ekspozitë në Muzeut Kombëtar (VIDEO)

Një popullsi e vogël por me një pasuri të jashtëzakonshme shpirtërore. Ato nuk janë veshje të oborreve mbretërore por janë veshje të krahinave të Shqipërisë".

Këto knë qënë fjalët që Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Aldo Bumçi i shoqëruar dhe nga Ministri i arsimit Tafaj, si dhe nga studiues të ndryshëm të Albanologjisë, në ekspozitën e hapur me rastin e 100-vjetorit të Pavarësisë në Muzeun Kombëtar.

Nëpërmjët 44 kostumeve, ndër të cilat 5 ishin nga Mali i Zi dhe 6 nga Kosova, u sollën nëpërmjet tyre ndarja administrative dhe mjedisi etno-kulturor i perudhës në prag të shpalljes së pavarësisë.
Supriza më e veçantë e kësja ekspozite ishte kostumi i Metvegjës dhe Luginës së Preshevës.
1476

KOMENTE