English

Studentët e Harvardit dërgojnë hamburger në orbitë (VIDEO)

Një rostiçeri mori guximin për të kryer një gjë tepër të veçanë që deri tani nuk kishte ndodhur.
Studentë të Harvardit kanë dërguar hamburgerin e parë në hapësirë, 30.000 metra mbi tokë, dhe filmuar udhëtimin e saj. Video, e hedhur në YouTube, tashmë ka mbi 200.000 shikime.

Hapësira ishte e entuziazmuar për pritjen e hamburgerit që ishte i mbuluar me një lloj llaku sipër për t'i rrezistuar ndryshimeve të faktorëve mjedisorë në hapësirë.

Hamburgeri u nis nga Sturbridge, Massachusetts, përfundimisht duke arritur një lartësi maksimale prej rreth 30.000 metra para se baloni të plaste dhe ai të kthehej në tokë diku jashtë në Boston në një pemë.
1489

KOMENTE