English

Biçikletë e lezetshme por tepër e shtrenjtë

Projektuesi i saj e quan atë automjeti i së ardhmes: një motoçikletë elektrike duke vënë theksin edhe mbi dizajn.

Kjo është bërë me krenari në Japoni, duke përdorur komponentët më të mira që vendi krenohet.

"Ka qenë ëndrra ime e fëmijërisë për të krijuar një biçikletë si kjo," thotë 42-vjeçari ish projektuesi i Toyota Motor, Kota Nezu.

"Por sidomos pas tërmetit të marsit të kaluar, kam kërkuar për të ringjallur shpirtin Made in Japoni."

U desh vetëm rreth dy muaj pas katastrofës natyrore më të keqe të vendit në kujtesën e gjallë për të përfunduar dizajnin e tij.

Ai pastaj solli skicën e tij për Masaki Nakamura i cili përshtati biçikletën për 20 vjet në prefekturën e Tokios, Chiba.

Tani biçikleta është në një dyqan të vogël të Z. Nakamura e biçikletë ku biçikleta Zecoo ishte lindur.

"Unë kam qenë shumë i emocionuar dhe sa kam parë skicën thashë se ai do ta bëjë një të tillë ka thënë Nakamuraqë për BBC.
"Ne të gjithë jemi si djem adoleshente që duan motorrë," thotë duke qeshur.

KOMENTE