English

Jinping Xi, konfirmohet udhëheqësi i ri i Kinës

Jinping Xi është konfirmuar si njeriu që do të udhëheqë Kinën për dekadën e ardhshme.

Z. Xi ka udhëhequr Komitetin e ri të Byrosë Politike të Përhershëm mbi skenë në Sallën e Madhe të Popullit në Pekin, duke sinjalizuar lartësinë e tij në krye të Partisë Komuniste të Kinës, e cila është në pushtet.

Partia ballafaqohet me sfida të mëdha, por do të punojë për të përmbushur atë që ai pretednon "historinë dhe njerëzit", tha ai.
Reformatorët e komitetit të ri shihen si politikisht konservator.

Xi Jinping zëvendëson Hu Jintao, ku nën administrimin e tij Kina ka parë një rritje të jashtëzakonshme gjatë kësaj dekade.
Veprim shënon kalimin zyrtar të pushtetit nga një brez tek tjetri.

KOMENTE