English

Uganda pritet të miratojë ligjin e ri kundër homoseksualitetit

Uganda do të miratojë një ligj të ri, kundër homoseksualizmit deri në fund të vitit 2012, si një "dhuratë" Krishtlindje për avokatët e saj, ka raportuar Kryetarja e Kuvendit.

Agjencia e lajmeve AP citon se Rebecca Kadaga ka thënë se populli i Ugandës e kishte kërkuar këtë ligj.

Aktet homoseksuale janë tashmë të paligjshme në Ugandë, por ligji që është para parlamentit propozon dënime të ashpra për njerëzit që do t'i zbatojnë.

Donatorët e huaj kanë kërcënuar se nëse nuk respektohen të drejtat e homoseksulëve do të presin ndihmat.

Projektligji, paraqitur nga deputeti David Bahati, propozon burgim për akte homoseksuale, duke përfshirë edhe një dënim me vdekje në rrethana të caktuara.

Ai ndalon "promovimin" e të drejtave të homoseksualëve dhe thirrje për ndëshkimin e kujtdo që sponsorizon homoseksualitetin.

KOMENTE