English

Qytetarë në 15 shtete amerikane duan të ndahen nga SHBA-ja

Kjo është ose teatër ekuivalent politik ose fillimi i më shumë se një duzine vende të reja.
Qytetarët në 15 shtete kanë paraqitur kërkesa ku kërkojnë të shkëputen nga Shtetet e Bashkuara pas zgjedhjeve të së martës. Këto kërkesa përfshijnë Luiziana Republika e Teksasit, Kentucky, Colorado, New Jersey, Montana, Dakota veriore, Indiana, Misisipi, Carolina e veriut, Alabama, Florida, Gjeorgjia dhe Oregon.

Dikush në Dakota veriore ka paraqitur një peticion që kërkon New York-un të shkëputet, i cili duket mjaft i vrazhdë. Edhe pse kjo është parë kryesisht si simbolike, firmat në çdo shtet kanë ende një muaj për të mbledhur edhe 25.000 nënshkrime për të patur një tërheqje paqësore nga SHBA.
ka qënë Teksasi i pari që e ka nisur këtë peticion.

Sipas rregullave tani presidenti Barak Obama ose një anëtar i stafit të tij ose i administratës do t’i duhet të shohin me kujdes numrin dërrmues të votave që duhet, që Teksasi të ketë qeverinë e vet. Hapi tjetër do të jetë një përgjigje zyrtare për këtë peticion.

Rick Perry, guvernatori i Teksasit e ka kundërshtuar këtë peticion duke thënë se beson tek bashkimi i madh i SHBA-ve.

"Përderisa këto peticione shërbejnë më shumë për të bërë bujë se sa për të paraqitur një propozim serioz, ato janë një simbol fizik i pakënaqësisë së thellë për drejtimin e Shteteteve të Bashkuara nën administratën Obama," shtoi Conley.

KOMENTE