English

Fatmir Limaj i Kosovës, përballet me rigjykim

Gjykata e lartë e Kosovës ka urdhëruar rigjykimin e ish-komandantit dhe tani një politikan i lartë, për krime lufte.

Rasti kundër Fatmir Limajt dhe tre anëtarëve të tjerë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u rrëzua në maj pasi çelësi dëshmitar Agim Zogaj vdiq në një vetëvrasje të dukshme.

Vendimi i gjykatës në atë kohë, se prova e zotit Zogaj ishte e papranueshme, u shfuqizua nga gjykata e lartë.

Z. Limaj, një shqiptar etnik, është zëvendës president i Partisë Demokratike të Kosovës të Kryeministri Hashim Thaçi.

Ai dhe bashkë të pandehurit janë akuzuar për torturimin dhe vrasjen e të paraburgosurve serbë në një burg, në fshatin Kleçkë, në jug të Kosovës në vitin 1999.

Ndërkohë dëshmia do të dëgjohej nga Agim Zogaj, pasi kishte qenë roje në burg.

Por zoti Zogaj, i cili ishte dërguar në Gjermani në bazë të një skeme për mbrojtjen e dëshmitarëve, u gjet i varur në një pemë, në një park në shtator 2011, ku autoritetet thanë se ishte një vetëvrasje.

KOMENTE