English

Varet në burg autori i masakrës së 166 personave

Mohammad Ajmal Amir Qasab, i armatosur vetëm për të mbijetuar nga sulmet në Mumbai 2008, është varur në fshehtësi të plotë.

Pranimi pakistanez Kombëtar për mëshirë të indian Pranab Mukherjee Presidentit u refuzua më parë këtë muaj.

Ai u ekzekutua në burg, në Pune mëngjesin e të mërkurës, thonë burime nga ministria..

Rrethimi 60 orësh i Mumbait filloi më 26 nëntor 2008. Sulmet në stacionin hekurudhor, hotele luksoze dhe një qendër kulturore hebraike morrën 166 jetë njerëzish. Nëntë persona të armatosur u vranë gjithashtu.

Qasab dhe një bashkëpunëtor i tij kanë kryer sulmin në stacionin hekurudhor kryesor, duke vrarë 52 persona.

Ai u dënua për vrasje dhe krime të tjera në maj 2010. Gjykata e Lartë la në fuqi dënimin e tij me vdekje në gusht.

Minister RR Patil tha se ai u var në burg. "Ky është një haraç i të gjithë njerëzve të pafajshëm dhe oficerëve të policisë që kanë humbur jetën në këtë sulm tepër të urryer për kombin tonë," sipas agjencisë së lajmeve Associated Press.

KOMENTE