English

Google Maps kthehet përsëri në iPhone

Google ka lëshuar aplikacionin e saj, Maps për iPhone, në prag të ankesave rreth software Apple.

Apple zëvendësoi shërbimin gjiganti të kërkimit në hartë, kur hodhi në treg celularin e saj të fundit, iPhone 5.

Ky veprim u kritikua gjerësisht, pasi gabime të shumta u gjetën në rezultatet e kërkimit të Apple Map

Applikacionet e Google prezantojnë funksione të kufizuara në pajisjet Android.

Një analist tha se do të ofrojë app të njohura, por shtoi se Nokia ende përbën një sfidë.

Firmat janë të motivuar pjesërisht nga një dëshirë për të mbledhur të dhënat e gjeneruara automatikisht nga software duke përdorur aparatet e tyre përkatës, si dhe reagimet e përdoruesve të vet.

Kjo u lejon atyre që të bëjnë rregullime të imëta në shërbimet e tyre dhe për të përmirësuar saktësinë e veçorive të tilla si përditësimet e statusit të trafikut.

KOMENTE