English

Mario Monti, kryeministri i Italisë jep dorëheqjen

Mario Monti ka dhënë dorëheqjen e tij zyrtare si kryeministër i Italisë duke mbajtur premtimin për dorëheqjen pas miratimit të buxhetit nga parlamenti.

Deputetët kanë miratuar buxhetin e 2013 të përpiluar nga qeveria e tij me 309 vota në favor dhe 55 kundër.

Një njoftim nëse zoti Monti do të marrë pjesë në zgjedhje - pritet në muajin shkurt - ndoshta do të bëhet edhe një konferencë shtypi të dielën.

Z. Monti erdhi në qeveri për të formuar një qeveri teknokrate vitin e kaluar.

Megjithatë, njerëzit e partisë konservatore të Lirisë paraardhësi i tij, Silvio Berluskoni, e tërhoqi mbështetjen e tij për kabinetin e tij këtë muaj.

Berluskoni, tri herë kryeministër tashmë, është duke luftuar përsëri për fushatën e tij zgjedhore.

Pasiguria e re politike në Itali, e treta nga ekonomia në eurozonë, ka investitorë të pashlyer

KOMENTE