English

Avionët 787 Dreamliner, dalin në provë pas incidenteve

Administrata Federale e aviacionit në SHBA (FAA) ka lejuar Boeing për të kryer fluturime provë të avionëve 787 Dreamliner.

E tërë flota, muajin e kaluar u ndalua, pas u pa zjarr në bateri si dhe një tjetër mosfunksionim në avion ka detyruar që aeroplani të bëjë ulje emergjente.

Që prej asaj dite deri më tani rregullatorët më të mirë të Boeing kanë zhvilluar hetimet për të gjetur se çfarë i shkaktoi incidentet.

FAA tha se fluturimet provë do të ndihmojnë të mbledhin të dhëna për ecurinë e baterisë ", ndërsa avioni është në ajër".

Marc Birtel, një zëdhënës për Boeing ka shtuar se këto të dhëna do të "mbështesi hetimet deri në zbulimin e pikës së fundit të incidenteve.".

"Ne jemi të bindur se është i sigurt 787 për të vepruar për këtë aktivitet provë fluturimi," shtoi ai.

FAA tha se i kishte kërkuar Boeing për të kryer para-fluturimit testimin e gjerë dhe inspektimiet dhe se fluturimet do të kryhen "në hapësirën ajrore të përcaktuar mbi rajone të pabanuara".

KOMENTE