English

Apple humb Brazilin si treg për markën iPhone

Rregullatorët braziliane kanë vendosur se Apple nuk ka të drejta ekskluzive për të përdorur markën "iPhone" në vend.

Vendimi është rezultat i një kompanie lokale, Gradiente Eletronica, i cili ka bërë regjistrimin e emrit në vitin 2000, shtatë vjet para firmë amerikane.

Por Instituti i Pronësisë Industriale i tha BBC se Apple ka nisur një proçes gjyqësor.

INPI shtoi se vendimi i saj zbatohet vetëm për aparate, dhe se kompania me bazë në Kaliforni ka vazhduar të ketë të drejta ekskluzive për të përdorur emrin iPhone, përfshirë edhe në veshje, në software dhe publikime.

Apple gjithashtu mund të vazhdojë të shesë iPhone në tregun më të madh të Amerikës Latine - megjithatë, Gradiente ka mundësi të paditë për ekskluzivitetin.

INPI shtoi se Apple kishte argumentuar se Gradiente nuk kishte lëshuar një produkt duke përdorur emrin e iPhone deri në dhjetor 2012.

Bloomberg më parë njoftoi se kryetari i Gradiente kishte thënë: ". Ne jemi të hapur për një dialog për çdo gjë, në çdo kohë ... ne nuk jemi radikalë"

Rezultatet finaciare më të fundit të Apple paraqesin një rritje të madhe.

Partneri i firmës prodhuese, Foxconn, aktualisht prodhon modele iPhone 4 midis pajisjeve të tjera në objektet e saj në Brazil.

KOMENTE