English

Shembet çatia e shkollës nga bora

Përveçse problemeve në qarkullimin rrugor, reshjet e borës rënë gjatë ditëve të fundit me një intesitet të madh kanë shkaktuar e dëme materiale.

Çatia e një shkolle 9-vjeçare në komunën Poroçan të rrethit të Gramshit është shembur.
Shkolla ndodhet rreth 1 orë e gjysmë larg komunës, mësojnë rreth 35 nxënës dhe japin mësim 5 mësues.
Shkolla ishte ndërtuar 35 vjet më parë dhe ishte e amortizuar ndërkohë që ishte hartuar një projekt-plan tjetër për ndërtimin e një shkolle të re - shpjegon kryetari i komunës Maliz Buzani.

Për fat të mirë shembja ka ndodhur para se nxënësit të hynin në shkollë për proçesin mësimor.

KOMENTE