English

Dënimi i kriminelëve në Iran. Metodat më c 'njerëzore

Mund t'ju duket si nje film horror i frikshëm, poe gjithcka qe shihet ne foto eshte menyra qe perdoret për të denuar kriminelet ne Iran duke i prere gishtat e tyre.
Në një seri të fotografive të publikuara nga agjencia e lajmeve e vendit e tregohen dy burra të maskuar që vënë dorën e nje krimineli në një makine qe sherben per prerjen e gishtave.

Dora e tij e përgjakshme zhytet me pas në jod papërpunuar. Çuditërisht, fytyra e burrit nuk tregon asnjë dhimbje, duke menduar se ai mund të ketë qenë i droguar.
Burri u gjet fajtor për vjedhje dhe tradhti bashkëshortore nga një gjykatë në qytetin jug-perëndimor të Shirazit javën e kaluar dhe dënimi i tij u be sipas ligjeve të Sheriatit.

Një prokuror publik, tha se dënimet e tilla për kriminelët do të bëhen më të rënda gje qe shihet si një paralajmërim para zgjedhjeve të qershorit për të zëvendësuar presidentin Mahmoud Ahmadinejad, i cili ka shërbyer dy mandate deri tani.

Mahmoud-Amiry Moghaddam, një zëdhënës për të Drejtat e Njeriut Iranit, tha: "Unë besoj se kjo është një strategji për të rrënjosur frikën e popullsisë në mënyrë që të shmanget ndonjë proteste."
Javën e kaluar, të paktën 15 gazetarë janë arrestuar pasi përshkruhen si pjesë e një 'përpjekje të pafund të kritikave si armiq të shtetit ".
Sipas ligjit të Sheriatit, amputim, rrahje me kamzhik, dhe madje edhe vdekja me gurë janë të gjitha format ligjore të dënimit.

KOMENTE