English

Kimioterapia, nuk eleminon kancerin. Në shumë raste bëhet ortak me të

Për vite të tëra është thënë se kimioterapia është e vetmja mënyrë për eleminimin e kancerit. Por tashmë në studiuesi dhe mjeku Johns Hopkins tregon se është një mënyrë alternative përdorimi, dhe jo e vetmja...

1. Çdo person ka qelizat e kancerit në trup. Këto qeliza të kancerit nuk dalin në testet standarde(analizat e zakonshme) derisa ato të jenë shumëzuar me disa miliarda. Kur mjekët i tregojnë pacientëve me kancer që nuk kanë më qeliza kancerogjene, kjo duhet kuptuar se ato tashmë pas trajtimit nuk janë më të dallueshme nga ana e testeve.
2. Qelizat e kancerit paraqiten 6 deri në më shumë se 10 herë në jetën e një personi.

3. Kur sistemi imun i personit është i fortë qelizat e kancerit do të shkatërrohen dhe ndalohet shumëzimi dhe formimi i tumoreve.

4. Kur një person ka kancer kjo tregon se personi ka të meta të shumta ushqyese. Këto mund të jenë për shkaqe gjenetike, mjedisore, ushqim dhe faktorë të jetesës.

5. Për të kapërcyer mangësitë e shumta ushqyese, ndryshimi i dietës dhe suplementët e tjerë do të jenë një mënyrë ideale për të forcuar sistemin imunitar.

6. Kemioterapia perfshin helmimin e rritjes së shpejtë te qelizave kancerogjene por ndërkohë shkatërron shpejt, rritjen e qelizave të shëndetshme në palcën e eshtrave, traktit gastro-intestinal, dhe mund të shkaktojnë dëmtime të organeve, si mëlçi, veshka, zemra, mushkëri etj.

7. Rrezatimi ndërsa shkatërron qelizat e kanceritshkakton dhe dëmtimet e qelizave të shëndetshme, indet dhe organet.

8. Trajtimi fillestar me kimioterapia dhe rrezatimi shpesh do të reduktojnë madhësinë e tumorit. Megjithatë përdorimi i zgjatur i kimioterapisë dhe rrezatimit nuk do të thotë që tumorri do të zhduket por përkundrazi dëmtohen qelizat e shëndetshme.

9. Kur trupi ka qënë shumë i ekspozuar nën kemioterapi dhe rrezatim sistemi imun është komprometuar ose shkatërruar, kështu që personi mund të përballet me infeksioneve dhe komplikacione të ndryshme.

10. Kimioterapia dhe rrezatimi mund të shkaktojnë qelizat e kancerit në rezistente dhe si rezultat ato janë tepër të vështira për t'u shkatërruar. Kirurgjia mund të shkaktojë edhe përhapje në vende të tjera të qelizave kancerogjene.


11. Një mënyrë efektive për të fituar betejën ndaj kancerit është që qelizave kancerogjene t'u mohohet ushqimi.

Me Çfarë ushqehen qelizat e kancerit?

a. Sheqeri është një kancer-ushqyes. Duke reduktuar në maksimum sheqerin ne i kemi reduktuar ushqimin kryesor qelizave të kancerit.

Shënim: Sheqeri mund të zëvendësohet me mjaltë Manuka ose melasë por vetëm në sasi shumë të vogla. Kripa që përdorim ka kimikate të shtuara, ndaj më mirë është Aminos Bragg ose kripa e detit.


b. Qumështi nxit trupin të prodhojë mukozë, veçanërisht në traktin gastro-intestinale. Kanceri ushqehet në mukus. Duke ndërprerë këtë qumësht dhe zëvendësuar me qumësht soje qelizat e kancerit do të jenë të uritura.

c. Qelizat e kancerit lulëzojnë në një mjedis acid. Një dietë me bazë mishi është acide ndërsa perfekte është me peshk dhe pulë në vend të një viçi apo mish derri. Mishi përmban edhe antibiotikët blegtorale, hormonet e rritjes dhe parazitet, të cilat janë të gjitha të dëmshme, sidomos për njerëzit me kancer.

d. Një dietë e bërë nga 80% me perime të freskëta dhe lëng, drithëra, fara, arra dhe fruta, ndihmojnë trupin për të prodhuar një ambjent alkalin. Rreth 20% mund të jetë nga ushqimi i gatuar duke përfshirë fasule. Lëngje të freskëta të perimeve sigurojnë enzima të gjalla që absorbohen me lehtësi dhe arrijnë poshtë në nivele qelizore brenda 15 minutash për të ushqyer dhe rritur zhvillimin e qelizave të shëndetshme.

Për të marrë enzima që ndikojnë më së miri në ndërtimin e qelizave të shëndetshme provoni të pini lëngje të freskëta të perimeve (shumica e perimeve duke përfshirë mashurka) dhe hani disa perime të papërpunuara 2 ose 3 herë në ditë. Enzimat shkatërrohen në temperaturë prej 104 gradë F (40 gradë C).

e. Shmangni Kafe, çaj, çokollata të cilat kanë kafeinë të lartë. Çaji jeshil është një alternativë super e mirë dhe ka përbërës që janë vrasës për kancerin. Uji është më i mirë i pastruar, apo filtruar për të shmangur toksinat dhe metalet e rënda në rubinetat e ujit. Uji i distiluar është acid, shmangeni atë.

12. Proteinat e mishit janë tepër të vështira për tu tretur dhe kërkojnë mjaft enzima për të ndihmuar tretjen. Mish i pa tretur mbetet në zorrë dhe kthehet në një masë të thatë që çon në krijimin e një situate acide në zorrë.

13. Muret e qelizave të kancerit kanë një mbulesë të ashpër proteinike. Duke ngrënë sa më pak mish trupi do të ketë më shumë enzima të cilat do të luftojnë direkt qelizat e kancerit duke i shkatërruar ato.

14. Disa suplementë ndodhen vetë në sistemin imunitar (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidants, vitamina, minerale, EFAs etj) që mundësojnë vetë vrasjen e qelizave kancerogjene.

15. Kanceri është një sëmundje e mendjes, trupit, dhe shpirtit. Një frymë proaktive dhe pozitive do të ndihmojë në luftën kundër kancerit.

Zemërimi, hidhërimi vënë trupin në një ambient stresues dhe acid. Mos u kurse kurrë për të patur një shpirt të dashur dhe falës. Mëso të relaksohesh dhe të gëzosh jetën.

16. Qelizat e kancerit nuk mund të lulëzojnë në një mjedis me oksigjen të pastër dhe të tejmbushur. Ushtrimet e përditshme, dhe frymëmarrja e thellë ndihmojnë që të merrni më shumë oksigjen në nivel qelizor. Terapia me oksigjen është një tjetër mjet i punësuar për të shkatërruar qelizat e kancerit.

KOMENTE