English

PD: Programit të Nastradinit në Shqipëri nuk i beson njeri

Në një konferencë të shkurtër zëdhënësja e Partisë Demokratike, Laura Vorpsi është shprehur se:

Eksperti Bullgar i Partisë Socialiste për ekonominë flet më bukur se vetë Rama për programin e Zotit Rama, përsa i përket ankesës së tij se PD po i kopjon programin!

Ja çfarë ka deklaruar eksperti Bullgar Petkov:

Une dua t’ju them që nuk jam një armik i verbër i taksës së sheshtë dhe e kuptoj që është paksa e vështirë pas 5 apo 10 vitesh në të cilin ju e keni futur. Pra, ideja është që unë e kam marrë informacionin pak përpara se të vija në Shqipëri, që Partia Socialiste e Shqipërise pas zgjedhjeve do të ndryshojë këtë lloj sistemi sidoqoftë ketu duhen marrë parasysh me kujdes dy argumenta. E para është se kjo nuk është një gjë që mund të bëhet menjëherë. Nuk bëhet nga sot në nesër sepse personat e shtresave të pasura dhe disa nga ato të shtresave të mesme mund të kundërshtojnë dhe kjo ka ndodhur edhe në Bullgari. Ideja është që qasja më e kujdesshme do të ishte ajo qasje që është hap pas hapi, për shembull fillohet me një përqindje të caktuar , flas për taksën , për tatimin e të ardhurave personale, më pas kjo mund të shkojë në 10% , 20% deri në 25% e kështu me rradhë.

Në fund Vorpsi përfundoi duke u shprehur se : Kjo është absurde! Programit të Nastradinit në Shqipëri nuk i beson njeri, madje sic e ndoqët, as vetë këshilltari i tij!

KOMENTE