English

Vatikan. Tymi i zi. Dështon zgjedhja e Papës

Kardinalët e Kishës Katolike kanë dështuar për të zgjedhur një Papë të ri të Vatikanit, në ditën e tyre të parë të votimit të fshehtë.

Tymi i zi që dilte nga një oxhak mbi Kapelën Sistine tregoi se votimi i tyre kishte qenë jobindës.

Të 115 kardinal-zgjedhës do të votojnë katër ditë deri sa 2/3 të jenë dakord për një kandidat të vetëm.

Zgjedhjet u shkaktuan nga abdikimi i papritur i Benedikt XVI. Nuk ka asnjë favorit të qartë për të marrë përsipër përgjegjësinë si kreu i Kishës.

Votimi ishte i pari që u mbajt nga kardinalët pasi ata hynë në votim të fshehtë sot pasdite, dhe nuk pritet të prodhojnë një rezultat pozitiv.
Turma që kishte sfiduar shiun dhe stuhitë për të parë fillimin e fshehtë në ekranet e mëdha në Sheshin e Shën Pjetrit brohoritën si tymi i zi u shfaq.

Zgjedhësit tani do të kthehen në hotelin e tyre për tu kthyer përsëri të mërkurën në mëngjes për të rifilluar votimin.

Tymi i bardhë nga oxhaku do të tregojë se një papë i ri është zgjedhur.

KOMENTE