English

Stimulimi i thellë i trurit, mund të çojë në luftimin e anoreksisë

Shkencëtarët kanë bërë të ditur se stimulimi i thellë i trurit mund të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga anorexia nervore e rëndë.

Në studimin kanadez tre persona kishin shtuar në peshë pas terapisë dhe kishin përmirësime në disponimin e përgjithshëm të tyre.

Hulumtuesit thonë se tani është shumë e nevojshme për të treguar nëse kjo terapi mund të sigurojë mjetin e fundit trajtimin e njerëzve me anoreksi tepër të theksuar.

Hulumtuesit nga Qendra Neuroscience dhe Universitare e Rrjetit shëndetësor në Krembil, Kanada ka kryer studimin kryesisht për të gjetur nëse kjo procedurë është e sigurt në njerëz me raste të rënda të çrregullimeve nervore anoreksike.

KOMENTE